Friese kampioenschappen… selectie en afvaardiging

Kun je er na 1 selectiewedstrijd al van uit gaan dat je geselecteerd bent?
Nee dat kun je niet. De nummer 1 kan dat vanzelfsprekend wel, maar dit is afhankelijk van het aantal deelnemers in de baan, of er 1 of 2 banen in dezelfde klasse/categorie zijn geweest en van het aantal dat door mag naar de kampioenschappen. Mogen er 48 door, ben je 6e geworden in je baan en waren er 2 banen met redelijke gelijke aantallen per baan, dan mag je er van uit gaan dat je wel geselecteerd bent. Tenminste: je moet ook minimaal gemiddeld 60% hebben gehaald voor je gereden selectieproef.

Hoe gaat de puntentoekenning voor afvaardiging?
Allereerst moet je gemiddeld 60% hebben gereden tijdens de selectieproef (daar zitten 2 juryleden en het is niet genoeg dat je van 1 van beiden 60% hebt gekregen, het moet van beide juryleden gemiddeld 60% zijn). Degene die 1e is geworden krijgt 30 punten en vervolgens wordt er een deling gemaakt op basis van gestarte combinaties. Bij 30 combinaties krijgt nummer 1 30 punten, nummer 2 29, nummer 3 28 punten enz. Bij 16 combinaties is de “sprong” 30/16 = 1,875. (30, 28,125, 26,25, enz). Dat houdt in dat 6e worden in een baan van 30 meer punten oplevert (dus een betere prestatie is).  De punten/percentages spelen daarbij een ondergeschikte rol. Als je klasse in 2 banen is verreden is bovenstaande belangrijk, omdat de punten in de ene baan hoger zouden kunnen liggen dan in de andere baan.

Bron: site van de KNHS Regio Friesland

Een uitgebreidere uitleg (waar bovenstaand stukje van afkomstig is) is terug te vinden op: http://www.paardensportfriesland.nl/kampioenschappen/toelichting-selecties-afvaardiging-en-kampioenschappen/

 

Facebook reacties
Delen:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *