TOPplan

 

Het TOPplan is een van de belangrijkste activiteiten van onze Kring en bedoeld om jongeren (tot en met 18 jaar) te enthousiasmeren voor de wedstrijdsport en hen de gelegenheid te bieden een andere discipline te ontdekken: dressuurruiters ontdekken en het springen en springruiters ontdekken de dressuur.

Tot aan 2019 organiseerden daarvoor een aantal groepslessen in het voorjaar, waarbij de Kring een deel van de kosten voor zijn rekening neemt: hiervoor worden de Kringafdrachten gebruikt. Het zijn kleine groepjes van 3 combinaties die 5 lessen krijgen van 45 minuten elk. De eigen bijdrage werd elk jaar door het bestuur vastgesteld en ligt over het algemeen tussen € 40,- en € 50,-. De instructeurs komen (in principe) uit de Kring en hebben een interessante staat van dienst.

In 2019 heeft het Kringbestuur, onder ander door teruglopende belangstelling, het concept aangepast:

  • TOPplan is ook opengesteld voor leden van de Kring (en dus de KNHS) zonder startpas;
  • je mag nu ook meedoen als je met een andere combinatie al eens hoger gestart ben dan klasse L;
  • de vorm is veranderd van groepslessen naar een clinic, waar je met zijn tweeën gedurende 3 kwartiers wat fijne kneepjes van het springen of de dressuur bijgebracht krijgt;
  • de kosten zijn daardoor ook een stuk minder: deelname kost ca. € 10,- eigen bijdrage: de overige kosten worden door de Kring betaald.
Deel op social media